» 2010 Yılı Etkinlik Listesi

2010 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER

1.      10 Ekim 2009 Tıp Fakültesi 1. Sınıflar Önlük Giyme Töreni Halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

2.      18 Kasım 2009 “Orta Asya Ve Ön Asya da Türk İzleri” Adlı Sempozyumda “MEHMETÇİK” adlı Halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

3.      21 Kasım 2009 Anemon Otelde Türkiye KBB Tabipleri kongresinde halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

4.      17 Aralık 2009 ANS kampusu Barış Manço Şenlik alanı Ağaç Dikme bayramı Açılış Töreninde Halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

5.      27 Aralık 2010 İkbal balo salonunda Kanal 3 yılbaşı eğlencesi TV çekiminde halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

6.      15 OCAK 2010 Folklor kulübü ile ortaklaşa “Anadolu Köy Seyirlik Oyunları 2” adlı halkoyunları gecesi gerçekleştirilmiştir.

7.      YAŞLILAR HAFTASI nedeniyle Afyonkarahisar Huzur evinde Halkoyunları karagöz Hacivat gösterisi gerçekleştirilmiştir.

8.      Çevre Orman müdürlüğü ile TRT işbirliği ile Oruçoğlu Termal otelde gerçekleşen “KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR” programında halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

9.      26 Mart 2010 Nevruz kutlamaları Dolayısıyla YAKUTİSTAN, AZERBAYCAN, TATARİSTAN Dans toplulukları ile ortaklaşa “TÜRKLER” adlı tiyatral dans gösterisi gerçekleştirilmiştir.

10.  03 Nisan AFYON BAROSU kuruluş etkinlikleri dolayısıyla Afyon yöresi halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

11.  25 Nisan 2010 DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ dolayısıyla Veteriner Fakültesinde halkoyunları gösterisi gerçekleştirilmiştir.

12.  26 Nisan 2010 DİNAR kapalı spor salonunda “MEMLEKET HAVALARI” Adlı Halkoyunları gösterisi

13.  I. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat festivali kapsamında gerçekleştirilen “PAN VE MARSYAS” belgesel Film çekimi gerçekleştirilmiştir.

14.  6-7-8 Mayıs 2010 SANDIKLI HIDRELLEZ şenlikleri gösterileri gerçekleştirilmiştir.

15.  11-12-13 Mayıs 2010 Bahar şenlikleri gösterileri gerçekleştirilmiştir.

16.  19 Mayıs 2010 Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla AKM de “MEMLEKET HAVALARI” adıl halkoyunları gösterisi yapıldı

17.  Nuriye Akşab İ.Ö.O şenliklerinde “Afyon yöresi”  halkoyunları gösterisi yapıldı

18.  Afyon Ticaret Ve Sanayici İşadamları Derneği  (ATSO) Spor şenlikleri açılış töreninde halkoyunları gösterisi yapıld

19.  3 Haziran 2010 Afyon Kocatepe mezuniyet töreninde halkoyunları gösterisi yapıldı

20.  Afyonkarahisar Sosyal hizmetler Müdürlüğüne bağlı M. Fevzi Çakmak Çocuk Esirgeme Kurumuna Halkoyunları Kursu verildi.

21.  Afyonkarahisar Sosyal hizmetler Müdürlüğüne bağlı M. Fevzi Çakmak Çocuk Esirgeme Kurumu Halkoyunları ekibinin 27 ekibin iştirak ettiği Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumları Halkoyunları yarışmasında Türkiye Üçüncülüğünün kazandırılması.

22.  24-29 Haziran 2010 tarihleri arasında ROMANYA’nın Baia Mare şehrindeki İNTERNATİONAL NORD ÜNİVERSİTESİ davetlisi olarak Romanya’nın Baia Mare şehrinde “RENKLERLE ANADOLU” adlı halk dansları gösterisi yapıldı.

23.  01-08 Temmuz 2010 tarihleri arasında Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ALMANYA’nın RUHR-2010 etkinliklerinde yer aldı. Kültürel Entegrasyon başkanlığında “BENİ ANLIYORMUSUN?” adlı proje kapsamında Almanya’nın ESSEN, HAMM, DRESTEN, BOCHUM şehirlerinde gösteriler yapıldı.

24.  23-26 ağustos 2010 tarihlerinde “5. KOCATEPE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ” etkinlikleri kapsamında Akşehir ve Şuhut’ta “MEHMETÇİK” adlı gösterinin yapılması.

25.  Eylül 2010 tarihlerinde Hamm Belediyesinin davetlisi olarak, Almanya’nın Hamm şehrinde gerçekleştirilen “RAMAZAN ETKİNLİKLERİ” haftasında Türk Gölge tiyatrosu (KARAGÖZ HACİVAT),  Hat sanatı (HÜSÜN-Ü HAT), Ebru sanatı ve halkoyunları gösterilerinin sergilenmesi

26.  İLKÖGRETİM HAFTASI nedeniyle Ali ÇETİNKAYA İÖO da seyirlik oyunlar gösterisi,

27.  ANS kampüsünde A.K.Ü ile Orman Çevre Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan 1. ÇEVRE FESTİVALİ etkinliklerinde Halkoyunları gösterisi yapıldı.

28.  29 Ekim 2010 Emirdağ Kaymakamlığı tarafından düzenlenen CUMHURİYET balosu etkinliğinde Halkoyunları gösterilerin gerçekleştirilmesi.

2010 YILINDA VERİLEN KURSLAR

1. Mayıs-Ağustos 2010 dönemi Afyonkarahisar Sosyal hizmetler Müdürlüğüne bağlı M. Fevzi Çakmak Çocuk Esirgeme Kurumu Öğrencilerine Halkoyunları Kursu verilmesi.

2.   Ekim 2010 Üniversitemiz Mavi Hastane Personeline halkoyunları kursu verilmesi

3.   Ekim 2010 Polis MYO Öğrencilerine  (Kılıç Kalkan) halkoyunları kursu verilmesi.

4. Merkez faaliyetlerinde görev alan öğrenciler Afyonkarahisar yöresindeki kırsal yaşamdaki halk kültürünü tanıma inceleme araştırma kapsamında Yöresel kişilerle etkili iletişim etkinilikleri düzenleme.